Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Nirvana! Δεν σταματάμε να τους ακούμε..!! VIDEO



Οι Nirvana ήταν ένα αμερικάνικο ροκ συγκρότημα που διαμορφώθηκε το 1987 από τον τραγουδιστή/κιθαρίστα Kurt Cobain, τον μπασίστα Krist Novoselic και τον ντράμερ Dave Grohl, ο οποίος πήρε μέρος στο γκρουπ το 1990. Θεωρούνται ένα από τα μεγαλύτερα ροκ συγκροτήματα και στιγμάτισαν μια ολόκληρη γενιά.

Το συγκρότημα καθιερώθηκε ως τμήμα της μουσικής σκηνής του Σιάτλ, που κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ Bleach το 1989. Το 1991 βρήκε τεράστια επιτυχία με το «Smells like teen spirit»,το βασικό single από τον δίσκοNevermind. Στη συνέχεια, οι Nirvana εισήχθησαν στην επικρατούσα τάση, απομακρύνοντας τον από τα κυρίαρχα είδη της δεκαετίας του 1980 και αναδεικνύοντας το είδος της εναλλακτικής ροκ (alternative rock) μουσικής, grunge. Ο frontman των Nirvana, ο Kurt Cobain βρέθηκε αναφερόμενος στα μέσα ως «εκπρόσωπος μιας γενιάς», της αποκαλούμενης Generation και το γνωστότερο τραγούδι τους «Smells like teen spirit» από τον δίσκο Nevermindχαρακτηρίστηκε «ύμνος» μιας ολόκληρης γενιάς.
Το συγκρότημα διαλύθηκε με το θάνατο του Kurt Cobain τον Απρίλιο του 1994, αλλά η επιρροή και η δημοτικότητα της μουσικής του συνεχίστηκαν και στα χρόνια που ακολούθησαν. Από το ντεμπούτο τους, το γκρουπ έχει πουλήσει πάνω από 25 εκατομμύρια άλμπουμ στις ΗΠΑ και πάνω από 75 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Albums:
1989 Bleach 
     1991 Nevermind
1993  In Utero


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου