Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Joan Jett! ''I love Rock 'n' Roll''

Joan Jett(Joan Marie Larkin) 

Η Joan Jett(Joan Marie Larkin) γεννήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου του 1958. Είναι μια Αμερικανίδα τραγουδίστρια, παραγωγός και ηθοποιός. Είναι περισσότερο γνωστή για την εργασία της με τους  Joan Jett & the Blackhearts περιλαμβάνοντας και το hit single τους “I Love Rock ‘n’ Roll” ο οποίο ήταν # 1 στο Billboard Hot 100!



Άλλες δημοφιλείς ηχογραφήσεις τους είναι οι : “Crimson and Clover”, “I Hate Myself for Loving You”, “Do You Want to Touch Me”, “Light of Day”, “Love Is All Around”, “Bad Reputation” και”Little Liar”.



Η Jett είναι ιδρυτικό μέλος των ”The Runaways” , μαζί με τον drummer Sandy West . Micki Steele (που αντικαταστάθηκε αργότερα), Jackie Fox , Lita Ford , και Cherie Currie! Το συγκρότημα ηχογράφησε & κυκλοφόρησε 5 άλμπουμ . Έκαναν εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο. Ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στις χώρες Ευρώπη, Ασία, Αυστραλία, Καναδά και νότια Αμερική όχι τόσο όμως στο Ηνωμένο Βασίλειο…

Η Jett δημιούργησε τους Blackheart με την βοήθεια του Laguna. Έβαλαν αγγελία ότι έψαχναν 3 άντρες για να συμμετέχουν στο νέο αυτό συγκρότημα. Όταν πλέον το συγκρότημα ήταν έτοιμο άρχισαν να ηχογραφούν τα πρώτα τους τραγούδια σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία και κερδίζοντας πλήθος fan σε όλο τον κόσμο…! Με το single “I Love Rock ‘n’ Roll” κατάφεραν να μείνουν στο #1 του Billboard Hot 100 7 φορές συνεχόμενα! Το συγκρότημα κατά την διάρκεια της καριέρας του κυκλοφόρησε συνολικά 8 άλμπουμ τα οποία παρουσίασαν μεγάλη επιτυχία και πολλά από αυτά έγιναν χρυσά & πλατινένια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου