Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Άνδρος! Μία κούκλα απ΄τις Κυκλάδες!

Η Άνδρος είναι το δεύτερο μεγαλύτερο σε μέγεθος νησί των Κυκλάδων, μετά τη Νάξο. Αποτελεί φυσική συνέχεια της Εύβοιας. Η πρωτεύουσα του νησιού είναι η Άνδρος ή αλλιώς Χώρα. 


Αρχιτεκτονικά η πόλη συνδυάζει νεοκλασικά του μεσοπολέμου με τα χαρακτηριστικά κυβόσχημα κυκλαδίτικα σπίτια. Στο κέντρο της, στην περιοχή του μητροπολιτικού ναού της πόλης βρίσκονται πολλά παλιά αρχοντικά, αποτέλεσμα μιας πλούσιας τάξης εφοπλιστών που άκμαζε στην πόλη στο παρελθόν.


Αξιοθέατα:

Η πόλη διαθέτει τέσσερα μουσεία, Αρχαιολογικό,Σύγχρονης τέχνης, Ναυτικό και Λαογραφικό.
Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης εγκαινιάστηκε το 1979 και ήταν δωρεά του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή. Έχει φιλοξενήσει έργα πολύ σημαντικών Ελλήνων και ξένων ζωγράφων όπως του Τσαρούχη και του Μόραλη. Άλλα αξιοθέατα της πόλης είναι το βενετικό κάστρο με το γεφύρι που συνδέει τμήμα του με την πόλη και το άγαλμα του αφανούς ναύτη στο λιμάνι.


Ο φάρος Τουρλίτης της Άνδρου:
Ο φάρος Τουρλίτης κατασκευάστηκε το 1887 και είναι ο μοναδικός φάρος χτισμένος πάνω σε βράχο μέσα στη θάλασσα.Το ύψος του κυλινδρικού του πύργου είναι 7 μέτρα και τo εστιακό του ύψος είναι 36 μέτρα. Βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το ενετικό κάστρο στην πρωτεύουσα της Άνδρου στη Χώρα.

Απολαύστε το φαγητό σας στην Άνδρο!

Τα πολλά τρεχούμενα νερά και το θαυμάσιο κλίμα κάνουν την Άνδρο ένα από τα πιο εύφορα νησιά των Κυκλάδων και όλοι οι επισκέπτες που θα βρεθούν κοντά της θα νιώσουν το  ξεχωριστό ταμπεραμέντο απ’ όλα τα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων. Η Άνδρος δεν ονομάστηκε τυχαία "πριγκίπισσα των Κυκλάδων". Είναι αρχόντισσα και πανέμορφη, ζωντανή και φανταχτερή αλλά ταυτόχρονα γαλήνια κι απλή... Είναι ένα νησί που θα σας μείνει αξέχαστο το οποίο προσφέρει καλές προτάσεις για εστιατόρια και παραδοσιακές ταβέρνες για το φαγητό οι οποίες θα σας εντυπωσιάσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου