Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Candy Candy!!! Πίσω στα παιδικά μας χρόνια...!!!!! VIDEO






Η Κάντυ Κάντυ (αγγλ. Candy Candy) ήταν μια σειρά Μάνγκα και κινουμένων σχεδίων 115 επεισοδίων ιαπωνικής παραγωγής που προβάλλονταν από την ΕΡΤ τη δεκαετία του 1980. Η σειρά, της οποίας την υπόθεση έγραψε η Κυόκο Μιζούκι και τα σχέδιά της διαμόρφωσε η Γιούμικο Ιγκαράσι, ήταν το πιο επιτυχημένο παιδικό πρόγραμμα της δεκαετίας στην Ελλάδα και σημείωσε παγκόσμια επιτυχία!


Η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο μάνγκα που κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία στα μέσα της δεκαετίας του 1970, καθώς και στα τρία μυθιστορήματα της Κυόκο Μιζούκι με κεντρική ηρωίδα την Κάντυ. Το κόμικ κυκλοφόρησε και στην Ελλάδα από το 1986 μέχρι το 1989, από τις εκδόσεις "Ταταρη".

Η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά απ'την ΕΡΤ από το 1984 μέχρι το 1987, γνωρίζοντας πρωτοφανή επιτυχία από το σύνολο του παιδικού (και όχι μόνο) πληθυσμού της χώρας. Η διάρκεια των επεισοδίων ήταν 25 λεπτά και προβαλλόταν ένα την εβδομάδα. Η ΕΡΤ 3 ανέλαβε μετά την προβολή και το 1989 η ΕΡΤ 1 πρόβαλε εκ νέου και τα 115 επεισόδια της σειράς σε καθημερινή βάση γνωρίζοντας παρόμοια απήχηση από τους τηλεθεατές. Η τελευταία φορά που κάποια επεισόδια (μόνο τα πρώτα 50) της Κάντυ προβλήθηκαν απ´την τηλεόραση στην Ελλάδα (με τρίτη μεταγλώττιση και εντελώς διαφορετικό cast) ήταν στα μέσα της δεκαετίας του 1990 από τον ΣΚΑΪ - νυνAlpha TV. Τα επεισόδια αυτά είχαν καινούργια μεταγλώττιση, διαφορετική από εκείνη της ΕΡΤ.

Η σειρά είχε κυκλοφορήσει επίσης σε βιντεοκασέτες VHS προς το τέλος της δεκαετίας του 1980, με την κάθε μία από αυτές να περιέχει 4 επεισόδια μεταγλωττισμένα. Η μεταγλώττιση όμως ήταν διαφορετική από εκείνη της ΕΡΤ, αν και συμμετείχαν κάποιοι από τους ηθοποιούς που πήραν μέρος σε αυτήν. Η Ματίνα Καρρά μάλιστα κρατούσε και το ρόλο της αφηγήτριας. Aπό ότι φαίνεται δεν κυκλοφόρησε ολόκληρη η σειρά (και τα 115 επεισόδια), αλλά μόνο 3 κασέτες με σύνολο 12 επεισοδίων.

Εξώφυλλο από βιντεοκασέτα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου